De Architect 1.0

uiltje

Een kijkje
binnen het pand

  • DSC07098 (1)
  • DSC07142 (2)
  • DSC07113 (1)
  • DSC07108 2 (1)
Huisje

G.T. Rietveldstraat 170D
1333 LJ Almere-Buiten

Tel

036-7502950

(optie 9 daarna optie 1)

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),

Vestiging de Architect is een vestiging met een babygroep en BSO groep.  Op de KDV groep vangen wij 16 kinderen op in de leeftijd 0 tot 2 jaar en op de BSO groep vangen wij 11 kinderen op in de leeftijd van 4 tot een met 12 jaar.

KDV: 
In de KDV wordt een groot gezin nagebootst. Baby’s leren al vroeg dat er grotere kinderen om hen heen spelen en kunnen zodoende ook leren van het gedrag van de oudere kinderen. Grotere kinderen leren rekening te houden met de kleintjes en kunnen helpen bij hun verzorging. Dit stimuleert hun zelfstandigheid en eigenwaarde. 
KDV groep bestaat uit kinderen van 0 tot 2 jaar, baby’s van 0 tot 1 jaar, dreumesen van 1 tot 2 jaar. Voor iedere doelgroep is er speelgoed op de groep aanwezig. De activiteiten die gedaan worden, zijn aangepast aan de leeftijd van doelgroep.

In de groep hebben de jongste baby’s hun eigen ritme, wanneer zij hieraan toe zijn gaan zij rustig aan wennen aan het vaste ritme. De dreumesen volgen het vaste ritme, waarbij de dreumes nog kan afwijken van de vaste slaapmomenten op de groep. De baby/dreumesgroep is 1 ruime groep waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Leidsters van een babygroep kunnen goed inspelen op wat kinderen in deze leeftijd nodig hebben. In de babygroep vinden wij het belangrijk dat er rust en regelmaat is zodat de baby’s zich veilig voelen. De ruimte van de babygroep is aangepast voor deze leeftijdsfase. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes, grote lig kleden, een grote ballenbak en een babylounge aanwezig. Het speelgoed dat aanwezig is, is ook afgestemd: knuffels, bijtringen, blokken van zacht materiaal, boekjes van zacht materiaal. Voor de grotere kinderen zijn er ook boekjes van dik karton maar ook voorleesboeken, enz. Het speelgoed is zorgvuldig gekozen zodat elk ontwikkelingsgebied wordt gestimuleerd.

BSO: 
De buitenschoolse opvang is het gehele jaar geopend met uitzondering van de erkende feestdagen. De buitenschoolse opvang haalt de kinderen van de scholen af op het tijdstip dat deze sluiten. Dit varieert van 14:00 uur tot 15:30 uur, op Woensdag en Vrijdag van 12:00 uur tot 12:30 uur. De kinderen worden 's middags tussen 17:00 uur en 19:00 uur door de ouder opgehaald of door een van onze medewerkers thuis gebracht. Tijdens vakantieperiodes en studiedagen is de buitenschoolse opvang de gehele dag geopend vanaf 07:00 uur tot 19:00 uur geopend. Het betreft hierin principe de vaste plaatsingsdagen van uw kind.

Na een drukke schooldag is het belangrijk dat uw zoon of dochter zelf kan kiezen wat hij of zij wil gaan doen. Wordt het buiten spelen, sporten, knutselen, lezen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen. Bij de buitenschoolse opvang is altijd wat te doen. We organiseren heel veel leuke activiteiten op het gebied van sport, cultuur en leerzame activiteiten. Denk hierbij aan een voetbaltoernooi, kickboks les, kookclub, workshops, computeren of schilderen. Er is voor elk wat wils.

In de buitenschoolse opvang kunnen kinderen gebruik maken van een computer en bijbehorende spelletjes. De pedagogisch medewerkers houden nauw toezicht op het gebruik ervan. Ook begeleiden wij kinderen bij het maken van hun huiswerk. Dit wordt in overleg gedaan met de ouder.

De buitenschoolse opvang is gevestigd in de buurt van basisscholen. Zo kunnen de kinderen te voet door onze pedagogisch medewerkers worden opgehaald. Ook vangen wij kinderen op van scholen die wat verder weg zijn. Deze kinderen worden veilig opgehaald met onze veilige vervoersmiddelen.  
Voor uw kind is het extra gezellig!

TIP: Meld u vroegtijdig aan zodat u niet op de wachtlijst hoeft.

Whatsapp Image 2023 05 03 At 00.26.18
Contactformulier