Madagascar

Een kijkje
binnen het pand

 • DSC07235
 • DSC07236
 • DSC07250
 • DSC07251
Huisje

Grootzeil 222
1319DE, Almere-Stad

Tel

036-7502950

(optie 4)

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),


Wanneer u besluit om aan het werk te gaan, is het zeer belangrijk om voor uw kind een vertrouwde en liefdevolle opvang te kiezen. U wilt tenslotte het beste voor uw kind en laat bij de keuze van opvang uw hart spreken. 

Bij Second Home Kinderopvang begrijpen wij heel goed, dat de stap van thuis naar de kinderopvang in het begin echt even wennen is. Vandaar dat wij ervoor willen zorgen, dat uw kind zich vanaf de eerste dag bij ons thuis voelt. 

Second Home Kinderopvang heeft verschillende vestigingen waaronder vestiging "Madagscar". Met trots hebben wij in juni 2019 ook onze deuren in het mooie Noorderplassen.

Locatie "Madagascar is een uniek en modern pand wat gevestigd is in Noorderplassen-West midden in een prachtig natuurgebied. Op deze locatie bieden wij opvang aan kinderen in de leeftijd vanaf 0 tot 4 jaar.

Onze kinderopvang- Madagascar heeft 2 horizontale stamgroepen (27 kindplaatsen), om de kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op te vangen.

Ons kinderdagverblijf is de ideale plek voor uw kind om geheel zorgeloos de wereld te verkennen. Second Home Kinderopvang voorziet in de behoefte aan kwalitatief goede kinderopvang. Het team van Second Home Kinderopvang staat hiervoor garant. Wij bieden een veilige omgeving waarin uw kind makkelijk vertrouwd kan raken en waarin wij, als kinderdagverblijf, een bijdrage kunnen leveren aan een optimale ontwikkeling van uw kind.

Dagopvang - Madagscar biedt opvang aan kinderen van 4 weken tot 4 jaar. Er is een mooie tuin aanwezig waarin kinderen van alle leeftijden zich kunnen vermaken. Onze groepen hebben ieder een eigen tuin. De tuin is voorzien van een mooi speeltoestel. Voor alle leeftijden zijn er speelmaterialen en fietsjes aanwezig.

Elke groep beschikt over voldoende speelmateriaal om de diverse ontwikkelingsgebieden van de kinderen te stimuleren. Dagelijks wordt er een warme verse maaltijd bereid voor de kinderen.

De binnenruimtes zijn huiselijk en warm aangekleed. De groepen beschikken over een slaapkamer, die grenst aan de groep en waarin elk kindje zijn eigen bedje heeft.

Tijgertjesgroep - 4 weken tot 2 jaar: De baby/dreumesgroep is 1 ruime groep waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Leidsters van een babygroep kunnen goed inspelen op wat kinderen in deze leeftijd nodig hebben. In de babygroep vinden wij het belangrijk dat er rust en regelmaat is zodat de baby’s zich veilig voelen. De ruimte van de babygroep is aangepast voor deze leeftijdsfase. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes, grote lig kleden, een grote ballenbak en een babylounge aanwezig. Het speelgoed dat aanwezig is, is ook afgestemd: knuffels, bijtringen, blokken van zacht materiaal, boekjes van zacht materiaal. Voor de grotere kinderen zijn er ook boekjes van dik karton maar ook voorleesboeken, enz. Het speelgoed is zorgvuldig gekozen zodat elk ontwikkelingsgebied wordt gestimuleerd.

Zebragroep – 2 tot 4 jaar: Vanaf 2 jaar stomen de kinderen door naar onze peutergroep. Op de Zebragroep is er plaats voor 14 peuters met 2 gediplomeerde leidster (en eventueel een stagiair). De Zebragroep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Er is uiteraard ook ruimte om te ontspannen. De ruimte van de peutergroep zijn anders ingedeeld dan de baby/dreumesgroep. In deze ruimte zijn er ook meer hoekjes gecreëerd: een poppenhoek, bouwhoek en een mooie uitnodigende speelbrug met een mooie ballenbak. Er zijn ruimtes gecreëerd zodat het kind zich op een rustig plek kan terugtrekken om zich te ontspannen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen.

De buitenspeelplaats: voldoet aan alle veiligheidseisen.
De tuin is uitdagend ingericht en biedt mogelijkheid tot diverse soorten spel. De organisatie houdt mogelijke veranderingen bij.

Algemene inrichting van de ruimtes van het kinderdagverblijf:

 • voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen (GG&GD en brandveiligheid).
 • heeft aparte slaapkamers voor de baby’s en dreumes, doorgroei groepen.
 • is toegankelijk via een toegangscode en/ of beveiligd kinderslot.
 • De groepsruimtes zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen die er gebruik van maken.
 • In de keuze van het speelgoed, boeken, voeding en dergelijke wordt rekening gehouden met de culturele achtergrond van de kinderen.
 • zijn uitdagend en stimulerend ingericht, waardoor kinderen uitgenodigd worden activiteiten te ondernemen en zich te ontwikkelen.
 • een kind kan zijn energie kwijt bij wat drukker spel maar heeft ook de gelegenheid om in rust te spelen.
 • het speelmateriaal wordt jaarlijks vernieuwend en/of indien nodig vervangen.
 • het speelmateriaal staat op kind hoogte tenzij dit uit veiligheidsoverwegingen elders geplaatst is.
 • het meubilair voldoet aan de Arbo-wet. De organisatie houdt mogelijke aanpassingen bij.

Slot

De organisatie heeft een vaste onderhoudsmedewerker in dienst die de verschillende ruimtes en speelgoed wekelijks onderhoud en zorgt dat het veilig is. De inrichting van het gehele kinderdagverblijf, de groepen en de buitenruimtes bepalen de sfeer, het vertrouwen, de veiligheid, de ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen. Wij zijn als opvang voortdurend bezig om dit te bewaken, onderhouden en verbeteren.

U bent van harte welkom om eens rond te komen kijken, wij geven u graag een rondleiding en meer informatie.

5750 Secondhomekinderopvang Almere Tijgers 0015[83323]
Contactformulier