De Watervilla

Een kijkje
binnen het pand

 • DSC07073 (2)
 • DSC07028 (1)
 • DSC07031 (1)
 • DSC07080 (1)
 • DSC07036 (1)
Huisje

Curaçaostraat 4
1339 KL Almere-Buiten

Tel

036-7502950

(optie 2)

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),


Wanneer u besluit om aan het werk te gaan, is het zeer belangrijk om voor uw kind een vertrouwde en liefdevolle opvang te kiezen. U wilt tenslotte het beste voor uw kind en laat bij de keuze van opvang uw hart spreken. 

Bij Second Home Kinderopvang begrijpen wij heel goed dat de stap van thuis naar de kinderopvang in het begin echt even wennen is. Vandaar dat wij ervoor willen zorgen dat uw kind zich vanaf de eerste dag bij ons thuis voelt. 

Second Home Kinderopvang heeft verschillende vestigingen waaronder vestiging De WaterVilla. In de eilandenbuurt in een uniek pandhuis De WaterVilla.

De WaterVilla ligt aan het water en heeft de vorm van een aangemeerde sleepboot. Hierdoor wordt Second Home Kinderopvang De WaterVilla met recht een tweede thuishaven voor de kinderen. In de buitenruimte kunnen de kinderen heerlijk rennen, klimmen en fietsen.

Vestiging De WaterVilla is een vestiging met 2 horizontale groepen. Waaronder een baby/dreumesgroep (Dolfijntjesgroep), peutergroep (Walvisjesgroep). De WaterVilla bied ook buitenschoolse opvang aan kinderen in de leeftijd vanaf vier tot en met dertien jaar. De Parelvissengroep (4 jaar t/m 7 jaar) en de Orkagroep (8 jaar t/m/ 13 jaar).

De Dolfijntjesgroep is een ruime groep waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Leidsters van een baby/dreumesgroep kunnen goed inspelen op wat kinderen in deze leeftijd nodig hebben. In de Dolfijntjesgroep vinden wij het belangrijk dat er rust en regelmaat is zodat de baby’s en de dreumes zich veilig voelen. De ruimte van de babygroep is aangepast voor deze leeftijdsfase. Er zijn onder andere hoge boxen, wipstoeltjes, grote lig kleden en speelkussens en een tv scherm aanwezig. Ook hebben wij een Babylounge. De baby’s kunnen heerlijk rollen en tot rust komen Het speelgoed dat aanwezig is, is ook afgestemd: knuffels, bijtringen, blokken van zacht materiaal, boekjes van zacht materiaal. Voor de grotere kinderen zijn er ook boekjes van dik karton maar ook voorleesboeken, enz. Het speelgoed is zorgvuldig gekozen zodat elk ontwikkelingsgebied wordt gestimuleerd. Op deze groep is dagelijks plaats voor 16 kinderen met drie a vier gediplomeerde leidsters (en eventueel een stagiaire). 

Wanneer de kinderen 2 jaar worden stromen zij door naar de Walvisjesgroep. In de Walvisjesgroep bieden wij opvang aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Hier is plaats voor 16 kinderen met twee gediplomeerde leidsters (en eventueel een stagiaire). Deze groep is ingericht voor deze doelgroep. Er zijn verschillende hoekje ingericht waaronder een poppenhoek, bouwhoek, leeshoek en een keukentje. Ook is deze groep voorzien van een kindertoiletje en een gezamenlijke wasbak. 

Op de Walvisjesgroep bieden verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Er is uiteraard ook ruimte om te ontspannen. De ruimte van de Walvisjesgroep zijn anders ingedeeld dan de Dolfijntjesgroep. In deze ruimtes zijn er meer hoekjes gecreëerd: een poppenhoek, bouwhoek, verkleedhoek en een zithoek. Er zijn ruimtes gecreëerd zodat het kind zich in een rustig plek kan terugtrekken om zich te ontspannen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. 

De kinderen kunnen als zij vier jaar worden doorstromen naar onze naschoolse opvang die naast het kinderdagverblijf gevestigd is. Uiteraard krijgen deze kinderen voorrang, maar de ouders moeten hun kind(eren) wel op tijd inschrijven.

Zodra het weer het toe laat streven wij om zo vaak mogelijk met de kinderen naar buiten te gaan. Onze buitenruimte heeft alles in huis om de kinderen optimaal te vermaken. 80% van de tuin is voorzien van mooie kunstgras die gelegd. Dit geeft de tuin een mooie uitstraling. De kinderen kunnen zich niet bezeren als ze vallen. Ook staat er een mooie grote speelhuis met glijbaan en een zandbak. Ook kunnen de kinderen kiezen uit verschillende soorten driewielers en diverse buitenspeelgoed. De kinderen kunnen al hun fantasie kwijt in ons ruim opgezette tuin. 

De Parelvissengroep biedt plaats aan 20 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar met twee gediplomeerde leidsters. De Orkagroep biedt plaats aan 20 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar. De groepen zijn gescheiden door een mooie grote schuifdeur. De groepen zijn voorzien van mooie kleuren die uitnodigend zijn voor de kinderen. 
Na een drukke schooldag is het belangrijk dat uw zoon of dochter zelf kan kiezen wat hij of zij kan kiezen wat hij of zij wil gaan doen. Wordt het buiten spelen, sporten, knutselen, lezen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen. Bij de buitenschoolseopvang is altijd wel wat te doen. Wij organiseren heel veel leuke uitjes op het gebied van sport, cultuur en leerzame activiteiten. Denk hierbij aan voetbaltoernooi, kickbokslessen, sport en spel, danslessen workshops, computeren, gamen of schilderen. Er is voor elk wat wils. In de buitenschoolse opvang kunnen kinderen gebruik maken van een computer en gamecomputers. Ook begeleiden wij kinderen bij het maken van hun huiswerk. Dit wordt in overleg gedaan met de ouder. 

De buitenspeelplaats: voldoet aan alle veiligheidseisen.

Algemene inrichting van de ruimtes van het kinderdagverblijf:

 • voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen (GG&GD en brandveiligheid).
 • heeft aparte slaapkamers voor de baby’s en dreumes, doorgroei groepen.
 • is toegankelijk via een toegangscode en/ of beveiligd kinderslot.
 • De groepsruimtes zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen die er gebruik van maken.
 • In de keuze van het speelgoed, boeken, voeding en dergelijke wordt rekening gehouden met de culturele achtergrond van de kinderen.
 • zijn uitdagend en stimulerend ingericht, waardoor kinderen uitgenodigd worden activiteiten te ondernemen en zich te ontwikkelen.
 • een kind kan zijn energie kwijt bij wat drukker spel maar heeft ook de gelegenheid om in rust te spelen.
 • het speelmateriaal wordt jaarlijks vernieuwend en/of indien nodig vervangen.
 • het speelmateriaal staat op kind hoogte tenzij dit uit veiligheidsoverwegingen elders geplaatst is.
 • het meubilair voldoet aan de Arbo-wet. De organisatie houdt mogelijke aanpassingen bij.

Slot

De organisatie heeft een vaste onderhoudsmedewerker in dienst die de verschillende ruimtes en speelgoed wekelijks onderhoud en zorgt dat het veilig is. De inrichting van het gehele kinderdagverblijf, de groepen en de buitenruimtes bepalen de sfeer, het vertrouwen, de veiligheid, de ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen. Wij zijn als opvang voortdurend bezig om dit te bewaken, onderhouden en verbeteren.

DSC07063
Contactformulier