Bora Bora

  • Whatsapp Image 2023 05 22 At 12.17.34 (1)
  • DSC07256
  • DSC07263
  • DSC07266
Huisje

Grootzeil 54
1319 AS, Almere

Tel

036-7502950

(optie 5)

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),

Sport- BSO De Bora-Bora is gevestigd in het mooie natuurgebied Noorderplassen

Sport BSO:
Wij hechten veel waarde aan sport en spel:
- Zwemmen: Wij helpen uw kind tot het behalen van een A Zwemdiploma
- Wij leren kinderen kickboksen dit voornamelijk op het gebied zelfverdediging
- Wij leren kinderen dansen en muziek spelen
- Dagelijks bieden wij uw kind een warme maaltijd aan.

U doet niets, Wij doen alles! Aanmelden, Brengen, Ophalen en zelfs BETALEN!

Op vestiging Bora-Bora bieden wij opvang aan kinderen in de leeftijd vanaf 4 t/m 13 jaar

De Buitenschoolse opvang is het gehele jaar geopend, met uitzondering van de erkende feestdagen. De buitenschoolse opvang haalt de kinderen van de scholen af op het tijdstip dat deze sluiten. Dit varieert van 14.00 uur tot 15.30 uur, op woensdag van 12.00 uur tot 12.30 uur. De kinderen worden ‘s middags tussen 17.00 uur en 19.00 uur door de ouder opgehaald. Tijdens de vakantieperiodes en tijdens ATV-dagen is de buitenschoolse opvang de gehele dag geopend van 07:00 uur ‘s morgens tot 19.00 uur ‘s avonds. Het betreft hier in principe de vaste plaatsingsdagen van uw kind. Tijdens deze hele dagopvang worden de kinderen ‘s morgens tussen 7:00 uur en 9:00 uur gebracht en ‘s middags tussen 16.30 en 19.00 uur opgehaald.

BSO Bora-Bora ruimte biedt plaats aan 84 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar met 8 gediplomeerde leid(st)ers (en eventueel 2 stagiaires). De BSO is een mooie grote ruimte die bestaat uit twee groepen.

De groepen zijn ingericht in het thema eiland Bora-Bora. De twee groepen worden afgescheiden door een mooie grote speelboot/ eiland.

Beschrijving: Speeleiland staat centraal in de ruimte van de opvang. Het speeleiland bevat de volgende speelelementen:

 Volledig uitgewerkt Bora Bora/eiland thema.
 Bedrukte vinyl vloer in het midden van de ruimte. (In thema en met hinkel pad)
 Wandbedrukking op twee wanden in Bora Bora eiland thema.
 Piraten boot met op het achtersteven een klim en glijd gedeelte en een doorkruipruimte.

 Boot mast met daarop spelmodules centraal in de boot.
 14 vaste spelmodules verwerkt aan de muur en op de boot.
• 1 speeltafel op het eiland naast de boot.

Licht het anker, hijs de zeilen en ga mee op zoek naar de piratenschat!

Na een drukke schooldag is het belangrijk dat uw zoon of dochter zelf kan kiezen wat hij of zij wil gaan doen. Wordt het buiten spelen, sporten, knutselen, lezen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen. Bij de buitenschoolse opvang is altijd wat te doen. We organiseren heel veel leuke activiteiten op het gebied van sport, cultuur en leerzame activiteiten. Denk hierbij aan een voetbaltoernooi, kickbox les, kookclub, workshops, computeren of schilderen. Er is voor elk wat wils.

In de buitenschoolse opvang kunnen kinderen gebruik maken van een computer en bijbehorende spelletjes. De pedagogisch medewerkers houden nauw toezicht op het gebruik ervan. Ook begeleiden wij kinderen bij het maken van hun huiswerk. Dit wordt in overleg gedaan met de ouder.

De buitenschoolse opvang is gevestigd naast de Vomar en tegenover de grote scholen OBS De Ontdekking en De Windwijzer.. Zo kunnen de kinderen te voet door onze pedagogisch medewerkers worden opgehaald. Ook vangen wij kinderen op van scholen die wat verder weg zijn. Deze kinderen worden veilig opgehaald met onze veilige auto’s. Voor uw kind is het extra gezellig!

Theater BSO

Spelen is een belangrijk onderdeel van het kinderleven.

Tijdens schoolweken op dinsdag en donderdag bieden wij de kinderen van Theater-BSO dramalessen aan. Hoewel het Theater onderdeel van de locatie "Bora Bora" is, zijn kinderen van alle vestigingen van Second Home welkom op deze thema-BSO. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur krijgen de kinderen lessen over alles wat met theater te maken heeft. Regisseren, schrijven, spelen, grimeren, maar ook het maken van poppen en decor komen aan bod. Na de dramales mogen de kinderen vrij spelen tot zij worden opgehaald.

Samen met het team bezorgen wij de kinderen een gezellige en ontspannen middag. Onze theaterdocenten weten met veel passie de kinderen te boeien waarbij ze met veel talent hen op speelse wijze laat kennismaken met theater. Het gaat er vooral om dat de kinderen met een grote glimlach naar huis gaan!

De ruimte is zo ingericht dat er een gedeelte is met een groot professioneel podium, geluid, verlichting en beamer waar de voorstellingen gespeeld worden, en een gedeelte met kleding, knutselspullen, tafels en grime-materiaal. De kinderen mogen pakken wat ze nodig hebben en zorgen er zelf voor dat het lokaal opgeruimd achterblijft.

We werken op verschillende momenten met de groepen toe naar een fantastische voorstelling. Voor enkele van deze voorstellingen worden de peuters uitgenodigd als publiek, voor andere voorstellingen worden de ouders uitgenodigd. Zo hebben de kinderen publiek en de ouders hebben de mogelijkheid hun kind te zien stralen op het podium.

TIP: Meld u vroegtijdig aan zodat u niet op de wachtlijst hoeft.

Uiteraard bent u ook welkom voor een rondleiding of een bakje koffie in onze vestiging aan de Grootzeil 54.

5E8d76e6 C4a0 426C Ba88 1E71b91dc92a
Contactformulier