Peuteropvang Babbelz!

Een kijkje
binnen het pand

  • DSC07347
  • DSC07324
  • DSC07331
  • DSC07354
Huisje

Clemenceaustraat 12
1314 RP, Almere-Stad

Tel

036-7502950

(optie 8)

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),

Van kleins af aan zijn kinderen actieve leerlingen, ze willen zelfstandig dingen ontdekken en beheersen en willen groot worden. Of het nu gaat om het leren lopen, het bouwen van een toren, het herkennen van kleuren of het leren schrijven van letters en woorden, kinderen vinden leren leuk. Peuterspeelzaal Babbelz! richt zich op peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Wanneer we zien dat kinderen geconcentreerd aan het werk zijn, zeggen we vaak: 'Wat speelt hij/zij lekker!', maar juist door dit 'spelen' onderzoeken kinderen de wereld om hen heen. Ze oefenen in kijken, praten, luisteren, bewegen, samenwerken en problemen oplossen. Spelen is dus niet alleen leuk, maar vooral ook heel belangrijk. Door te spelen leren kinderen vaardigheden die nodig zijn voor later in het leven, zoals denken en doen.

Het doel is om de kinderen op speelse wijze te laten wennen aan het naar school gaan. Door veel samen te spelen, ontwikkelen de kinderen positieve associaties bij een schoolse omgeving.

Daarnaast leren ze spelenderwijs van alles over zaken als taal en tellen: kennis die ze later goed kunnen gebruiken op de basisschool!

Spelend leren met Uk & Puk

We werken met het thema-programma Uk en Puk voor de brede ontwikkeling van je kind. Taalontwikkeling staat voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze waarbij voorop staat dat de kinderen vooral plezier hebben en zich prettig voelen. Zo is er onder andere een themahoek, huishoek, bouwhoek, leeshoek en een teken-/kleurhoek. We hebben onze speel- en leeromgeving gezellig en gestructureerd ingericht. De aantrekkelijke materialen maken enthousiast om te spelen of te leren. Jonge kinderen verkennen zo de wereld.

Ouderbetrokkenheid en uit&thuis rond thema’s

Spelen, ontdekken en leren, we luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen. Daarom bieden we de kinderen met thema’s belevenissen aan. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘herfst’, ‘verkeer’, ‘ziek & gezond’, ‘kleding’, ‘feest’, ‘kriebelbeestjes’ of ‘op de boerderij’. Zo ontdekken de kinderen de wereld waarin we leven. Voor de kinderen is het leuk als ouders en verzorgers thuis ook weten wat er gedaan wordt. Daarvoor hebben we uit&thuis. Met uit&thuis informeren we ouders en verzorgers over de thema’s, verschijnen er nieuwsbrieven en maken we thema-thuis-werkboekjes.
Naast deze georganiseerde aanpak rond de thema’s, informeren onze medewerkers de ouders ook dagelijks bij het halen en brengen over de belevenissen van de kinderen. En zij kunnen advies geven bij vragen over opvoeding of over de ontwikkeling van de kinderen.

Ouderbijdrage peuteropvang Second Home Kinderopvang Almere

Als beide ouders werken en/of studeren, kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.
Kinderopvangtoeslag kun je aanvragen voor Voor-en Vroegschoolse Educatie (VVE).
Meer informatie hierover is te vinden op www.belastingdienst.nl/toeslagen.

Subsidieplekken

Als je niet in aanmerking komt voor deze kinderopvangtoeslag wordt jouw kind geplaatst op een plek die door de gemeente wordt gesubsidieerd. Deze plekken zijn alleen voor ouders die aantoonbaar geen recht op kinderopvangtoeslag hebben. Om hiervoor in aanmerking te komen ontvangen wij graag een verklaring met betrekking tot jouw inkomen(ib-60). Voor de gesubsidieerde plekken geldt een eigen bijdrage, passend bij het inkomen.

Ouderbijdrage tabel

Peuterspeelzaal openingstijden

BrengenHalen
's morgens tussen 08.15 - 08.30 uurtussen 12:00 - 12.15 uur
's middags tussen 13.00 - 13.15 uurtussen 16.45- 17:00 uur

Groepsindeling

GroepDagdeelDagdeel
1maandagochtenddonderdagmiddag
2dinsdagochtendvrijdagmiddag
3donderdagochtendmaandagmiddag
4vrijdagochtenddinsdagmiddag
Whatsapp Image 2023 05 03 At 00.24.26
Contactformulier