Het Spectrum

Huisje

Regenboogweg 47
1339 ET Almere-Buiten

Tel

036-7502950

(optie 7)

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),

In januari 2018 is Second Home Kinderopvang binnen basisschool Het Spectrum gestart met een Sport BSO.

De buitenschoolse opvang in is bestemd voor alle kinderen van basisschool Het Spectrum en de dichtstbijzijnde scholen, op tijden dat zij niet naar school gaan. Er is opvang voor schooltijd, na schooltijd en tijdens vakanties. Hiervoor is er een lokaal binnen het schoolgebouw van Het Spectrum ter beschikking gesteld.

De buitenschoolse opvang is een vertrouwde plaats waar kinderen van 4 jaar tot en met het einde van de schoolleeftijd na school en gedurende de schoolvakanties worden opgevangen. Wij bieden kinderen in hun vrije tijd een pedagogisch verantwoorde opvang waarbij aandacht wordt besteed aan zowel groepsproces als aan de individuele ontplooiingsmogelijkheden van het kind. Er worden in elk geval de volgende activiteiten aangeboden:

  • Motorische activiteiten
  • Cognitieve activiteiten
  • Vrije tijd activiteiten
  • Sociaal-emotionele activiteiten

Bij Second Home Kinderopvang hechten wij veel waarde aan sport en spel:

  • Zwemmen: Wij helpen uw kind tot het behalen van een A Zwemdiploma
  • Wij leren kinderen kickboksen dit voornamelijk op het gebied zelfverdediging
  • Wij leren kinderen dansen
  • Dagelijks bieden wij uw kind een warme maaltijd aan

U doet niets, Wij doen alles! Aanmelden, Brengen, Ophalen en zelfs BETALEN! 

Onze Sport BSO ruimte biedt plaats aan 30 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar met 3 gediplomeerde leidsters(en eventueel 2 stagiaires). De BSO is een knusse ruimte die bestaat uit 2 groepen (Regenbooggroep 4-7 jaar en Siennagroep 8-12 jaar). De groepen zijn voorzien van mooie kleuren die uitnodigend zijn voor de kinderen.

Bij de samenstelling van deze groep wordt rekening gehouden met de problematieken van de kinderen en de leeftijd.

Individuele- en groepsactiviteiten worden afgewisseld. Op verzoek is één op één begeleiding ook mogelijk. Er is voldoende en verantwoord spelmateriaal, zowel binnen als buiten.

Na een drukke schooldag is het belangrijk dat uw zoon of dochter zelf kan kiezen wat hij of zij wil gaan doen. Wordt het buiten spelen, sporten, knutselen, lezen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen. Bij de buitenschoolse opvang is altijd wat te doen. We organiseren heel veel leuke activiteiten op het gebied van sport, cultuur en leerzame activiteiten. Denk hierbij aan een voetbaltoernooi, kickboks les, kookclub, workshops, computeren of schilderen. Er is voor elk wat wils. In de buitenschoolse opvang kunnen kinderen gebruik maken van een computer en bijbehorende spelletjes. De pedagogisch medewerkers houden nauw toezicht op het gebruik ervan. Ook begeleiden wij kinderen bij het maken van hun huiswerk. Dit wordt in overleg gedaan met de ouder. 

De BSO is gevestigd op de eerste verdieping van de school. De kinderen van de onderbouw en middenbouw worden uit hun klas gehaald. De kinderen van de bovenbouw mogen zelf naar de BSO lopen.

TIP: Meld u vroegtijdig aan zodat u niet op de wachtlijst hoeft. 

Uiteraard bent u ook welkom voor een rondleiding of een bakje koffie op onze Sport BSO.

Whatsapp Image 2023 05 03 At 00.45.56
Contactformulier