Picasso

Een kijkje
binnen het pand

 • Tempimagexw9aha
 • Whatsapp Image 2023 05 03 At 00.41.19
 • DSC07160 (2)
 • DSC07176 (4)
 • Whatsapp Image 2023 05 22 At 13.59.58
 • Whatsapp Image 2023 05 22 At 13.59.23
 • Whatsapp Image 2023 05 22 At 14.00.40
Huisje

Thérèse Schwartzestraat 45
1328 CA Almere-Stad

Tel

036-7502950

(optie 3)

Beste Ouder(s)/Verzorger(s),

Locatie Picasso is een uniek en modern pand wat gevestigd is in Tussen de Vaarten. Op deze locatie bieden wij opvang aan kinderen in de leeftijd vanaf 0 tot 13 jaar.

Onze kinderopvang- Picasso heeft 2 horizontale stamgroepen (27 kindplaatsen), om de kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op te vangen.

Diamantjesgroep - 4 weken tot 2 jaar

Boefjesgroep – 2 tot 4 jaar

Ons kinderdagverblijf is de ideale plek voor uw kind om geheel zorgeloos de wereld te verkennen. Second Home Kinderopvang voorziet in de behoefte aan kwalitatief goede kinderopvang. Het team van Second Home Kinderopvang staat hiervoor garant. Wij bieden een veilige omgeving waarin uw kind makkelijk vertrouwd kan raken en waarin wij, als kinderdagverblijf, een bijdrage kunnen leveren aan een optimale ontwikkeling van uw kind.

Dagopvang - Picasso biedt opvang aan kinderen van 4 weken tot 4 jaar. Er is een tuin aanwezig waarin kinderen van alle leeftijden zich kunnen vermaken. De tuin heeft een harde en zachte ondergrond en is voorzien van een speeltoestel. Voor alle leeftijden zijn er speelmaterialen en fietsjes aanwezig.

Elke groep beschikt over voldoende speelmateriaal om de diverse ontwikkelingsgebieden van de kinderen te stimuleren. Dagelijks wordt er een warme verse maaltijd bereid voor de kinderen.

De binnenruimtes zijn huiselijk en warm aangekleed. De groepen beschikken over een eigen slaapkamer, die grenst aan de groep en waarin elk kindje zijn eigen bedje heeft. Elke groep heeft een eigen deur naar de speelt

Diamantjesgroep - 4 weken tot 2 jaar: De babygroep is 1 ruime groep waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Leidsters van een babygroep kunnen goed inspelen op wat kinderen in deze leeftijd nodig hebben. In de babygroep vinden wij het belangrijk dat er rust en regelmaat is zodat de baby’s zich veilig voelen. De ruimte van de babygroep is aangepast voor deze leeftijdsfase. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes, grote lig kleden en speeleiland aanwezig. Het speelgoed dat aanwezig is, is ook afgestemd: knuffels, bijtringen, blokken van zacht materiaal, boekjes van zacht materiaal. Voor de grotere kinderen zijn er ook boekjes van dik karton maar ook voorleesboeken, enz. Het speelgoed is zorgvuldig gekozen zodat elk ontwikkelingsgebied wordt gestimuleerd.

Boefjesgroep – 2 tot 4 jaar: Vanaf 3 jaar stomen de kinderen door naar onze peuterplusgroep (Boefjes). Op de Boefjesgroep is er plaats voor 16 peuters met 2 gediplomeerde leidster (en eventueel een stagiair). De Boefjesgroep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Er is uiteraard ook ruimte om te ontspannen. De ruimte van de peutergroep zijn anders ingedeeld dan de baby/dreumesgroep. In deze ruimte zijn er ook meer hoekjes gecreëerd: een poppenhoek, bouwhoek en verkleedhoek. Er zijn ruimtes gecreëerd zodat het kind zich op een rustig plek kan terugtrekken om zich te ontspannen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen.

Sport- BSO Picasso: Rembrandtgroep 4-6 jaar en Da Vincigroep 7 tot 12 jaar

De inrichting van de groepen sluit zich aan bij de betreffende ontwikkelingsfase van de kinderen.

Onze gezellig ingerichte ruimte voldoet aan alle veiligheidseisen. We hebben gebruik gemaakt van vrolijke en frisse kleurtjes. Er zijn verschillende hoekjes gemaakt waar de kinderen kunnen spelen. Afhankelijk van de tijd van het jaar, thema’s of feestelijkheden wordt het hele pand omgetoverd tot een passend en prachtig decor. Denkt u aan Sinterklaas, de seizoenen, de boekenweek etc. Second Home Kinderdagopvang ziet er voor de kinderen en hun ouders altijd weer gezellig en aantrekkelijk uit. Er is genoeg te ontdekken en bekijken! In deze ruimte hebben wij de groep huiselijk ingericht. Wij hebben een huishoek met een loungebank, karpet en salontafel. Ook hebben wij een apart eetgedeelte waar kinderen kunnen eten. Kinderen kunnen lekker spelen met de tafelvoetbal en zijn er andere speelmogelijkheden. Ook buiten beschikken wij over een eigen speelgedeelte. Het is echter, zowel binnen als buiten, mogelijk om de groepen samen te laten spelen.

Op de groepen hebben we verschillende hoeken, om kinderen zoveel mogelijk uitdagingen te kunnen bieden. Denk aan;

 • Bouwhoek
 • Speelhoek ( poppen, keukentje, auto’s etc)
 • Leeshoek ( Lekker zachte fauteuil met boekjes, handpoppen etc.)
 • Spelhoek ( puzzels en spelletjes,)
 • Bouwhoek (verschillende bouwmaterialen)
 • Poppenhoek ( poppenspullen/keukentje etc)
 • Winkelhoek ( Kassa, mandjes, weegschaal etc)
 • Computerhoek

In de ruimte naast de groep is er een eettafel waar de kinderen gezamenlijk kunnen eten en drinken. Deze tafels worden ook gebruikt om gezamenlijk/ individueel te kleuren of te knutselen.

Na een drukke schooldag is het belangrijk dat uw zoon of dochter zelf kan kiezen wat hij of zij kan kiezen wat hij of zij wil gaan doen. Wordt het buiten spelen, sporten, knutselen, lezen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen. Bij de buitenschoolseopvang is altijd wel wat te doen. Wij organiseren heel veel leuke uitjes op het gebied van sport, cultuur en leerzame activiteiten. Denk hierbij aan voetbaltoernooi, kickbokslessen, sport en spel, danslessen workshops, computeren, gamen of schilderen. Er is voor elk wat wils. In de buitenschoolse opvang kunnen kinderen gebruik maken van een computer en gamecomputers. Ook begeleiden wij kinderen bij het maken van hun huiswerk. Dit wordt in overleg gedaan met de ouder.

De buitenspeelplaats: voldoet aan alle veiligheidseisen.
De tuin is uitdagend ingericht en biedt mogelijkheid tot diverse soorten spel. De organisatie houdt mogelijke veranderingen bij.

Algemene inrichting van de ruimtes van het kinderdagverblijf:

 • voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen (GG&GD en brandveiligheid).
 • heeft aparte slaapkamers voor de baby’s en dreumes, doorgroei groepen.
 • is toegankelijk via een toegangscode en/ of beveiligd kinderslot.
 • De groepsruimtes zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen die er gebruik van maken.
 • In de keuze van het speelgoed, boeken, voeding en dergelijke wordt rekening gehouden met de culturele achtergrond van de kinderen.
 • zijn uitdagend en stimulerend ingericht, waardoor kinderen uitgenodigd worden activiteiten te ondernemen en zich te ontwikkelen.
 • een kind kan zijn energie kwijt bij wat drukker spel maar heeft ook de gelegenheid om in rust te spelen.
 • het speelmateriaal wordt jaarlijks vernieuwend en/of indien nodig vervangen.
 • het speelmateriaal staat op kind hoogte tenzij dit uit veiligheidsoverwegingen elders geplaatst is.
 • het meubilair voldoet aan de Arbo-wet. De organisatie houdt mogelijke aanpassingen bij.

Slot

De organisatie heeft een vaste onderhoudsmedewerker in dienst die de verschillende ruimtes en speelgoed wekelijks onderhoud en zorgt dat het veilig is. De inrichting van het gehele kinderdagverblijf, de groepen en de buitenruimtes bepalen de sfeer, het vertrouwen, de veiligheid, de ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen. Wij zijn als opvang voortdurend bezig om dit te bewaken, onderhouden en verbeteren.

U bent van harte welkom om eens rond te komen kijken, wij geven u graag een rondleiding en meer informatie.

Whatsapp Image 2023 05 03 At 00.23.41
Contactformulier